Söndag

Även idag skulle det bli en tripp till Göteborg. Strax efter 6 var jag i Hagalund och tog ut tågordrar för dagen och gick sedan ut på bangården till min väntande X2:a. Körde ner till Norra Bantorget där det blev furnering på plattformen där man normalt avfurneras. Detta på grund av den trasiga växeln som gör att man inte kan nå alla spår norrifrån.

När ombordpersonalen kommit och furneringen var klar körde jag fram till spår 18a varifrån vi skulle avgå vid kvart över 8. Det var svårt att få upp farten när vi kommit iväg. Eftersom det var tidig söndagsmorgon hade säkert inte många tåg rullat före oss och dessutom hade inte solen kommit så högt upp på himlen, så det var dagg på rälsen vilket gjorde det väldigt halt. När vi passerat Hallsberg blev det bättre förutsättningar och det var lättare att hålla farten uppe. Väl framme i Göteborg fick jag direkt avbyte och kunde gå till Personallokalerna för att äta min matlåda under den knappa timmen jag hade rast.

På tillbakavägen skulle jag köra multat det vill säga två hopkopplade X2:or, men när jag kom ut till spår 4 höll växlingspersonalen fortfarande på med att försöka få igång fordonen efter hopkopplingen. Var för sig fungerade allt som det skulle, men efter att ha kopplat ihop blev det alla möjliga konstiga fel som dök upp i Felindikeringssystemet. Efter ett par försök att koppla isär och ihop igen togs beslutet tillsammans med Trafikledning och Driftstöd att köra avgången som två separata tåg för att överhuvudtaget komma iväg. Det var totalt strax under 500 resenärer som var bokade.

Jag skulle köra tågsättet som stod ytterst och efter att ha gjort en utförlig funktionskontroll efter isärkopplingen kunde jag öppna dörrarna och släppa in passagerarna. Vi lämnade Göteborg ungefär 40 minuter efter tidtabell. Denna försening höll i sig ända till Stockholm C. Jag blev avbytt när jag stannat på spår 11 och kunde gå till pendeln för att åka ut till Hagalund. Där ringde jag till Operativa Personalledningen för att meddela att jag inte skulle få tillräcklig nattvila tills i morgon bitti och de ändrade då så att jag skulle få börja 4.30 istället, vilket var en timme senare än planerat och sitta som reserv fram till 9.30, då jag enligt schemat skulle ha slutat.

Jag tog bilen och åkte till Grillby för att äta mat hos svärföräldrarna tillsammans med Marie som också kommit dit. Vid 20-tiden åkte jag tillbaks till Hagalund eftersom jag bokat rum för tidig tjänst.