Torsdag

Hade väckning klockan 3 och strax före fyra satt jag i bilen på väg mot Hagalund. Väl framme tog jag frukostmackan och en kopp kaffe innan det var dags att ta ut dagens tågordrar. Egentligen skulle jag ha börjat med att klargöra en X40 för att sedan köra den, men på grund av fordonsbrist hade man stoppat in loktåg på den här avgången istället. Det var fem vagnar och lok i vardera änden och då är det depåpersonalen som klargör, så allt var redan klart och jag kunde koppla av några minuter till 🙂

Tjugo i sju lämnade jag depån och körde ner till Centralen, där det var avgång några minuter över sju. Destinationen var Linköping med uppehåll i Flemingsberg, Södertälje, Vagnhärad, Nyköping, Kolmården och Norrköping. Det var inga problem att hålla tiden – två lok som drar/skjuter fem vagnar blir rejält med hästkrafter. Framme i Linköping skulle jag egentligen ha kört ut tågsättet till uppställningsbangården, men idag gick det bra att stå kvar på spår 4 den dryga halvtimmen innan returen mot Stockholm. Jag bytte ände och förberedde för föraren som skulle köra och när jag gjort överlämningen blev det rast i Personallokalerna en dryg timme.

Några minuter före 11 stod jag vid spår 2 och väntade på en X2:a från Malmö. När den stannat bytte jag av föraren och snart var vi på väg mot Stockholm med uppehåll i Norrköping och Flemingsberg. På Stockholm C stannade jag på spår 18b och resenärerna kunde lämna tåget. När det var synat körde jag ut till Hagalund och efter att ha passerat toatömningen hamnade jag på spår 14 i Nya Vagnhallen, där jag bytte ände och skrev ett överlämningskvitto till föraren som ska ha tågsättet senare på eftermiddagen. Så återstod bara att gå till parkeringen för att ta bilen och åka hem några timmar, men senare i kväll ska jag åka tillbaka till Hagalund och sova, eftersom jag börjar tidigt i morgon.