Lördag

Gick ner och åt frukost i lugn och ro vid åttatiden och återvände sedan till rummet för att ta det lugnt och kolla på TV. Vid elvatiden satte jag på mig uniformen och checkade ut och gick sedan bort till Personallokalerna för att ta ut färska tågorder och fordonslistor. Strax efter klockan tolv gick jag till spår 3, där dagens multipelkopplade X2-tågsätt stod och väntade. Fem över halv ett rullade jag iväg och lämnade Göteborg för den här gången.

Hade uppehåll i Herrljunga, Skövde, Katrineholm och Södertälje på vägen mot Stockholm. Vid kontaktledningsarbetet mellan Töreboda och Laxå fick vi vänta på ett mötande tåg och tappade tid och jag lyckades aldrig köra ikapp den förseningen. Vi blev dessutom ytterligare några minuter försenade på grund av tågkö sista biten in mot Stockholm C och när jag öppnade dörrarna på spår 17 var vi 12 minuter efter tidtabell.

När tågsätten var synade och jag fått klart från ombordarna fortsatte jag fram till Norra Bantorget där Cateringservice väntade på att få avfurnera tåget och därefter återstod den korta biten ut till Hagalund. Efter genomförd toatömning lämnade jag tågsättet på anvisad plats och kunde gå mot utgången för att ta bilen och åka hem.