Tisdag

Ännu ett sent kvällspass stod till buds den här veckan. Strax före kl 15 tog jag ut tågordrar och fordonslistor och gick därefter ut till Hagalunds bangård för att äntra mitt tågsätt med Rc6-lok samt sju personvagnar – 201 meter långt. Väl nere på Centralens spår 4 blev det rundgång och sedan var det bara att invänta avgångstiden 16.24. Destinationen var Hallsberg norra vägen, med uppehåll i Sundbyberg, Bålsta, Enköping, Västerås, Köping, Arboga, Örebro C, Örebro S samt Kumla.

Inga avvikelser inträffade under resan och strax före kl 19 stannade jag på spår 5a i Hallsberg, där växlingsgruppen tog över och jag kunde gå till personallokalerna för att ha en timmes rast. Jag åt min matlåda och slog på TV:n för att kolla slutet på Argentina – Schweiz. På returen från Hallsberg skulle jag byta av föraren på ett X40-tåg på väg från Göteborg till Stockholm och enligt tidtabell skulle det ha ankommit Hallsberg vid tjugo över åtta. Dock hade inte bara en sak strulat och inträffat under resan för det tåget – strul med fotsteg, blixtnedslag samt polisingripande – så det var ungefär 45 minuter försenat. Jag hann med att se förlängningen i fotbollsmatchen 🙂

Strax efter klockan nio rullade tåget in till spår 3 och jag kunde sätta mig bakom spakarna. Inget anmärkningsvärt att rapportera från färden till Stockholm – förseningen höll i sig och jag stannade på Centralen 45 minuter senare än tidtabell. Där blev det snabbt förarbyte eftersom tågsättet skulle gå tillbaka till Västerås direkt och jag kunde gå till pendeln för att ta mig ut till bilen i Hagalund. När det blivit onsdag med några minuter satte jag mig i bilen. Nu har jag en fridag och sedan blir det dagjobb på torsdag.