Lördag

Åkte hemifrån vid niotiden och gick direkt till pendeln när jag parkerat bilen i Hagalund. Nere på Centralen tog jag ut dagens tågorder och efter det blev det kaffe och smörgås. Idag hade jag fått en specialtur med anledning av att det är ett arbete på Falun C den här helgen. Tågen till Falun vänder i Borlänge och de tåg som normalt ställs upp under natten i Falun måste köras tillbaka till Hagalund. Jag skulle åka pass (alltså åka som passagerare) med ett tåg upp till Borlänge och sedan ha ett par timmars rast innan nästa tåg kom upp från Stockholm och då skulle jag köra det till Hagalund som tjänstetåg (utan passagerare).

Eftersom SJ inte har någon egen rastlokal i Borlänge får vi använda Tågkompaniets som ligger i stationshuset. Jag åt min matlåda under rasten och tog det lugnt ett tag. Tåget från Stockholm var ungefär 20 minuter sent, så jag gick ut till spår 3 strax före halv fem. Föraren som kört från Stockholm och jag hjälptes åt att göra rundgången medan ombordpersonalen synade vagnarna och låste dörrarna. När bromsprovet var klart satte jag mig tillrätta och kunde nästan direkt starta färden söderut. Fick stanna för ett par möten efter vägen men annars rullade det på.

Möte i Snickarbo
Möte i Snickarbo

Var tvungen att passera Hagalund eftersom jag kom norrifrån och därifrån finns ingen infart. Anlände några minuter sent till Norra Bantorget där det skulle bli ytterligare en rundgång. Jourföraren från Centralen kom ut och hjälpte till med bromsprovet efter slutförd rundgång och så kunde jag köra ut mot Haglund igen. Efter att ha passerat genom toatömningen hamnade jag på spår 32 där vagnarna kopplades av och jag kunde köra loket till stall och parkera det där. I och med det var dagens arbetspass över och jag kunde bege mig hemåt för att gratulera Marie som fyller år idag.