Lördag

Hade bokat rum för tidig tjänst med anledning att dagens pass började klockan 5, så jag kom till Hagalund redan igår kväll vid 22-tiden.

Efter att ha ätit ett par frukostmackor var det dags att ringa Platskontrollen för att höra efter var mitt tåg stod. Fick reda på att det var spår 48 som gällde – nästan längst bort på bangården – så det var bara att börja gå i duggregnet. När jag kom fram till tågsättet var depåpersonalen precis färdiga med klargöringen och det var bara för mig att kolla att allt verkade ok. Sen ringde jag för att meddela att jag var klar för avfärd. Jag var lite pirrig eftersom det var första X2-turen 🙂

Nere på Centralstationen stannade jag på spår 10 och destinationen var Göteborg, men på grund av helgens banarbete var det avstängt söder ut från Centralen, så jag var tvungen att byta ände för att köra norrut. Efter att Cateringservicen furnerat tåget och ombordpersonalen fixat till allt kunde jag öppna dörrarna och låta passagerarna ta plats. Strax efter halv sju fick jag avgångssignal och kunde rulla iväg. Omledningsvägen gick via Västerås, Eskilstuna och Hälleforsnäs och vi anslöt sedan till den ordinarie vägen på Stambanan vid Flen. Det var väldigt gott om tid, så jag kunde köra i lugnt och fint tempo ända tills första uppehållet i Katrineholm. Sedan var det ordinarie tidtabell som gällde och jag fick köra i normalt X2-tempo fram till Hallsberg, där jag blev avbytt av en kollega från Göteborg som skulle köra resten av vägen.

Jag gick bort till personallokalerna för att ha min rast och äta en tidig lunch innan det var dags att gå tillbaka till stationen. Nu skulle jag ta över ankommande tåg från Göteborg och köra det till Stockholm via Örebro, Arboga och Västerås. Marie hade åkt till sina föräldrar i Grillby och hon gick ut för att vinka åt mig när jag passerade. Hon passade på att filma med sin mobiltelefon 🙂

 

I Stockholm anlände vi till spår 11 och efter att alla resenärer lämnat tåget, ombordarna hade lämnat klart efter avsyning samt Cateringservice hade avfurnerat kunde jag åka ut till Hagalund, passera genom toatömningen och slutligen lämna tåget på spår 32. Därmed var dagens arbete över. Jag tog bilen och åkte till Grillby för att hälsa på svärföräldrarna och umgås lite med Marie. Vi åt middag tillsammans och sen var det dags för mig att åka tillbaka till Hagalund. Jag börjar nämligen ännu tidigare i morgon och har därför bokat rum för tidig tjänst igen.