Lördag

Dagens pass började vid halv elva och jag tog pendeln ner till Centralen efter att ha parkerat bilen i Hagalund. Där tog jag ut ordrar och fordonslistor och hann även med smörgås och kaffe samt lite kollegialt prat innan det var dags att gå ner till spår 5 för att lösa av den väntande föraren i tågsättet jag skulle ha.

Vid kvart i tolv blev det avgång och jag satte fart på Rc6-loket och de sex vagnarna mot destinationen Falun. Det är en riktig trevlig tur tycker jag och extra trevligt blir det när solen skiner, som den gjorde idag, och man passerar fina vattendrag och sjöar under resan.

Inga konstigheter inträffade och väl framme i Falun skulle jag byta lok. SJ har ett reservlok placerat i Falun och på lördagar byter man lok. Jag kopplade alltså loss loket jag körde till Falun och lämnade det som reserv samt tog det som varit reserv och kopplade till mina vagnar för att köra det på tillbakavägen. När allt det var färdigt var det hög tid för rast och jag gick till personallokalen för att äta min matlåda.

Efter rasten var det dags att förbereda återresan och ombordaren och jag gick ut till spår 1 där tågsättet stod parkerat. En av vagnarna hade tydligen dåliga batterier och hade somnat in under tiden jag höll på att byta lok och vi försökte tillsammans få igång batteriladdningen, men vi lyckades inte innan avgångstiden var inne och vi var tvungna att åka iväg ändå. Efter avgången ringde jag till driftstödet och förklarade problemet. Det var tydligen en underspänningsvakt som löst ut och som man var tvungen att återställa. Driftstödet kontaktade ombordaren och guidade honom att utföra återställningen och så var problemet löst 🙂

Inte heller under återresan inträffade några konstigheter och vi kunde till slut rulla in på spår 7 på Stockholm Central vid 20.15-tiden. Ombordaren hjälpte till med rundgången så det gick snabbt och smidigt och sedan återstod bara snutten ut till Hagalund, där jag passerade toatömningen innan jag fick köra in i Nya vagnhallen och slutligen göra rundgång med loket. Sen tog jag bilen och åkte hemåt.