Valborgsmässoafton

Efter en långweekend i Prag då vi firade svärfar som fyllde 70 år, var det dags att köra lite tåg igen 🙂 Samma tur som jag hade i torsdags stod till buds och jag var på plats i Hagalund en timme innan jag började. Pratade lite med två av kollegorna som anställdes samtidigt som jag. Den ene var en hårsmån från att köra på en cyklist mellan Sala och Uppsala igår – riktigt ruskigt.

Sen var det dags att gå ut till spår 25 där mitt Rc6-lok och 4 vagnar stod. Rullade ner till Centralen och efter avgångsproceduren fortsatte jag mot Norrköping via Nyköping. Från att ha startat i sol i Stockholm blev det mer och mer mulet ju längre söderut jag kom. Framme i Norrköping var det riktigt gråmulet och det blåste kallt. Under rasten då jag åt min matlåda började det dessutom regna och när jag gick ut för att ta emot nästa tåg från Stockholm som jag skulle ha tilltog regnet.

Efter att ha gjort rundgång med loket och efterföljande bromsprov gick jag för att ta en kopp kaffe och besöka toaletten innan det var dags för återresan. Det blev halt på rälsen på grund av regnet och jag kunde inte gasa för mycket eftersom det då började slira. Det regnade mer eller mindre ända upp till Järna, då solen, som var på väg ner, visade sig strax över trädtopparna. Det verkade inte ha regnat alls i Stockholmstrakten. Efter att alla resenärer lämnat tåget på Centralen fortsatte jag ut till Hagalund, där jag inte behövde stanna vid toatömningen utan fortsatte direkt till spår 27, där mina vagnar kopplades av och jag körde runt med loket. När allt var klart skrev jag ett överlämningskvitto på tågsättet till nästa förare och gick sedan mot utgången för att ta bilen och åka hemåt.

När jag passerat Kungsängen började det regna mer och mer samtidigt som temperaturen sjönk. Strax utanför Västerås övergick regnet i snö – typisk valborgsmässoafton alltså. I morgon är jag ledig – sen är det jobbarhelg för min del.