Påskdagen

Drygt 11 timmar efter gårdagens pass började dagens arbete. Idag var det en Falu-tur med samma tågsätt både dit och tillbaka. Nere på Centralens spår 6 var det rundgång som gällde och vid kvart i tolv avgång i strålande solsken. Inga konstigheter inträffade under resan och efter att ha ankommit Falun i rätt tid blev det rundgång och sedan fick tågsättet stå i ett par timmar innan det var dags för returresan.

Rasten tillbringades i personallokalerna bredvid järnvägsstationen och innehållet i matlådan slank ner i magen. Sen var det dags att göra bromsprov och förbereda avgången. Strax efter halv sex – även nu i strålande solsken – gav ombordaren avgång och vi rullade iväg. I princip alla platser i tågets sex vagnar var bokade och perrongerna var fyllda med resenärer som skulle med. Vi tappade lite tid när vi fick stanna för att möta in ett sent tåg mellan Borlänge och Säter, men innan Avesta-Krylbo slapp vi ett inplanerat möte och då var vi i tid igen 🙂

Stannade på spår 7 på Stockholm C några minuter innan tidplanen och växlingspersonalen hjälpte till med rundgången. Efter att tåget avfurnerats kunde jag åka mot Hagalund och efter toatömning samt att ha blivit befriad från vagnarna åkte jag till lokstallet för att parkera loket på anvisad plats. Därmed återstod bara bilresan hem.