Måndag

Efter att ha parkerat bilen i Hagalund vid 11.30-tiden tog jag pendeln ner till Centralen för att ta ut dagens tågordrar. Hann också med en kaffe och smörgås innan det var dags att gå ner till spår 6 för att byta av föraren på ett lok som precis utfört rundgång och efterföljande bromsprov. Det var en timme kvar till avgång och då hade jag god tid för att ta ett par bilder. Så här ser min arbetsplats ut:

Förarplats i Rc6-lok
Förarplats i Rc6-lok

Så här ser utsidan ut:

Rc6 1353
Rc6 1353

Vid kvart i två blev det avgång och jag satte fart med sikte på Falun. På vägen stannade vi i Arlanda, Uppsala, Sala, Avesta-Krylbo, Hedemora, Säter och Borlänge. Framme i Falun var det dags att göra rundgång igen och när det det var klart blev jag avbytt och kunde gå för att ha rast i en och en halvtimme i personallokalerna alldeles bredvid järnvägsstationen.

När matlådan var tom, kaffet urdrucket och rasten var slut var det dags att gå ut för att ta över tågsättet som jag skulle köra tillbaka till Stockholm. Med en halvtimme kvar till avgång hann jag även nu ta en bild:

Rc6 1408 i Falun
Rc6 1408 i Falun

Resan tillbaka till Stockholm gick smidigt och utan komplikationer och uppehållen var desamma som på uppvägen. Framme på spår 7 på Stockholm Central var det dags att göra rundgång igen och efter det rullade jag iväg mot Hagalund, passerade toatömningen samt parkerade tågsättet på spår 18 och det satte punkt för dagens arbete. Nu är det två dagars ledigt.