Lördag

Åkte hemifrån vid 6.30-tiden och anlände till parkeringen i Hagalund drygt en timme senare. Gick in till personallokalerna och tog en kaffe och en smörgås innan det var dags att ta ut dagens tågorder. Idag var det dags att köra första turen med passagerare – mina tidigare turer i veckan har ju varit tjänstetåg.

Ringde platskontrollen och fick reda på att tågsättet stod på spår 34. Gjorde de sedvanliga kontrollerna på loket innan det var dags att åka ner mot Centralen. Idag var det Rc6-lok med sex personvagnar och destinationsskyltarna på vagnsdörrarna visade ”Mora”. Nere på spår 4 på Centralstationen kopplade jag loss loket och gjorde rundgång och kopplade sedan till i andra änden. Gjorde bromsprov med hjälp av ombordaren och sen var det klart för avgång. Jag körde upp till Borlänge med uppehåll i Arlanda, Uppsala, Sala, Avesta-Krylbo, Hedemora och Säter. En förare från åkstationen i Falun bytte av mig och jag gick till hotellet för att äta min matlåda och ha rast i 3 timmar.

När tågsättet varit i Mora och vänt och åter anlände till Borlänge stod jag på perrongen för att byta av föraren och sedan körde jag tillbaka till Stockholm med uppehåll på samma ställen som på uppvägen. Vi kom in på spår 7 på Centralen och så var det dags att göra rundgång igen. Dock fick jag stå och vänta ett bra tag innan jag kunde köra runt med loket eftersom det var ett tåg som stod på spår 6 som blockerade vägen.

Ute i Hagalund blev det ytterligare en rundgång, men då hade jag hjälp av en växlare (så kallad lokavhängare). Sedan var det bara att gå mot utgången och åka hemåt.