Fredag

Jag gick upp redan 2.30 för att en timme senare sitta i bilen med destination Hagalund. Idag skulle vi praktisera rundgångar nere på Centralstationen med start 6.30, men jag åkte tidigare för att göra rundgång på första avgången mot Falun som körs av en Västerås-förare. Idag kördes det av handledaren jag hade förra veckan när vi körde det här tåget till Falun.

Jag gick in i frukostrummet på överliggningen i Hagalund och tog en kaffe och en medhavd macka och snart kom min handledare för att äta frukost. Vi gick sedan ut till spår 34 där tågsättet stod och efter att ha kollat att allt var korrekt fick jag köra tåget ner till spår 4 på Stockholm C. Där kopplade jag loss och körde sedan runt loket till andra änden och övade en gång till på att köra emot vagnarna mjukt och fint utan stöt. Det gick riktigt bra tycker jag själv 🙂 En av växlarna hade börjat tidigare och kopplade på vagnarna. Sen gjorde vi bromsprov och därefter hoppade jag ur loket för att gå bort till växlarnas kur och invänta mina kamrater.

Instruktörerna delade upp oss i två grupper och så tog vi vartannat tåg och fixade avkoppling, tillkoppling samt bromsprov. När det var lugnt gick vi bort till ett spår bortanför Arlanda Express plattform, där SJ har ett reservlok uppställt och då träffade vi på två av våra klasskompisar från lokförarutbildningen i Huddinge som nu kör på Arlanda Express.

När vi gjort rundgången klar på ankommande tåg från Mora vid halv elva-tiden, var dagens övningar över och vi kunde ta helg. Jag passade på att lifta med ett tjänstetåg till Hagalund och sedan tog jag bilen och åkte hem. Nästa vecka blir det tågkörning igen.