Fredag

Tidig tjänst sista arbetsdagen den här veckan. Kl 3.45 åkte jag och min handledare ner till Centralen, där vi tog ut dagens tågordrar. Sen var det dags att gå ut till X12-motorvagnen som stod uppställd utanför och börja klargörningen. En av dörrarna trilskades och ville inte öppna på vårt kommando, men efter lite felsökning stängde vi av fotsteget och då fungerade dörren som avsett. När allt var klart ringde jag fjärren för att få växla ut i huvudspår och sedan börja färden som tjänstetåg till Eskilstuna.

Där bytte vi ände och skyltade upp ”Sala” och på avgångstiden rullade vi iväg. Efter att ha stannat i Kvicksund och Kolbäck kom vi till Västerås, där många gick av och många gick på. Vi fortsatte sedan mot Sala och på vägen stannade vi till i Ransta, dock utan att någon ville gå på eller av. Framme i Sala var det bara att byta ände igen och invänta avgångstiden och när vi var tillbaka i Västerås fick vi avbyte och kunde gå upp till personallokalerna för att ha 40-45 minuters rast.

När rasten var över gick vi ner till spår 2 för att byta av ankommande tåg från Linköping och köra det upp till Sala och tillbaka igen. Väl tillbaka i Västerås och då vi lämnat över Reginan till föraren som bytte av oss var dagens pass över och vi kunde åka hem igen. Det var sista passet för mig i Västerås – nästa vecka är det utbildning i Hagalund och resten av februari är det tänkt att jag ska tillbringa i Stockholm, men först blir det en ledig helg.