Torsdag

Idag hade vi ett överliggningspass som började strax före lunchtid i Västerås. När vi var på väg ut till tåget vi skulle lösa av ropades en spårändring ut i högtalarna, så vi fick gå mot ett annat spår istället. Sen såg vi tåget stå still på spåret om vi tittade bort mot Lögarängen och samtidigt ropade högtalarna att det var ett ”omfattande signalfel i Västerås”. Så det var bara för oss att vänta att det skulle ordna upp sig. Efter kanske 30 minuter kom vårt tåg sakta åkande fram till plattformen och vi kunde lösa av föraren, men det var fortfarande signalfel. Vi fick stå kvar vid plattformen så länge och så skulle fjärren (fjärrtågklareraren) höra av sig när det var dags för oss att få åka iväg. Det tog nog ytterligare 10 till 15 minuter innan fjärren ringde och då fick vi fylla i en blankett för att få passera en signal i stopp för att kunna komma iväg. När vi lämnade Västerås var vi nästan 50 minuter sena.

Vi kunde inte köra in mycket tid till Stockholm utan vi var 45-50 minuter sena även vid ankomsten till Stockholm C. Där bytte vi ände och körde ut tågsättet till depån i Hagalund och gick sedan för att äta en försenad lunch i personallokalerna. Sen var det hög tid att gå till Ulriksdals station för att åka pendeln ner till Centralen, där vårt nästa uppdrag var på gång.

Vi fick direkt gå till perrongen där tåget skulle ankomma och när det stannat hoppade vi in i bakhytten på dubbeldäckartåget och fick sedan åka med upp till vändspåren i Karlberg. Där fick vi vänta på vår tur att få åka fram till avgångsspåret och när tiden var inne körde vi fram tåget till perrongen. Nu hade vi en tur fram och tillbaka till Eskilstuna med tolv minuters vändtid där. Allt gick bra och vi låg enligt tidtabellen ända tills vi närmade oss Flemingsberg på tillbakavägen. Då ringde fjärren och meddelande att Polisen hört av sig angående att det eventuellt skulle finnas obehöriga personer i spårområdet på sträckan Stuvsta – Älvsjö – Årstaberg och att vi skulle ta det försiktigt där. Vi körde sakta förbi området men såg inga obehöriga och när vi stannade på Centralen hade vi tappat 10 minuter. Vi blev avlösta och gick till pendeltåget för att åka ut till Hagalund igen där vi skulle tillbringa natten. När vi var framme åt jag min matlåda som kvällsmat innan det var dags att gå till rummet för att kolla lite på TV innan släckningsdags.

Kommentarer är avstängda.