Operation

Halvvägs in i tredje veckan av introduktionsutbildningen har vi avverkat fler ämnen: MTO (Människa-Teknik-Organisation) som handlade om hur man arbetar för att minimera risken för olyckor genom att ha tre olika barriärer: Regelverk (Organisation), Tekniska hjälpmedel (t ex tågskyddssystem) och till slut Människan. Endast de gånger alla tre barriärerna brister kan det inträffa en olycka – annars ska minst en barriär se till att inget allvarligt händer. Vi har också haft en dag Evakuering, som handlar om när resande måste lämna tåget någon annanstans än vid en plattform, en halv dag med Ecodriving, d v s köra ekonomiskt och så har vår gruppchef haft hand om oss en eftermiddag.

I dag åkte jag hem i samband med lunchrasten. Jag skulle nämligen operera mitt finger under eftermiddagen eftersom jag drabbats av en åkomma som kallas ”triggerfinger” som innebär att fingret ibland fastnar i krökt läge då senan hakar i någonstans. Riktigt obehagligt när det inträffar, men det har inte gjort så värst ont på mig. Men man måste liksom ”bända” tillbaka fingret … Nåväl i dag opererades jag på en klinik i Eskilstuna – själva operationen under lokalbedövning tog bara ungefär 10 minuter, men allt som allt var jag där cirka 1½ timme innan jag kunde åka hemåt igen (Marie körde naturligtvis!) 🙂

Nu ska jag hålla mig lugn i två dygn och sedan gäller det att böja på fingret för att få tillbaka rörligheten fullt ut. På julaftons morgon ska jag kunna ta av bandaget och bara använda plåster och om två veckor ska stygnen tas bort.

Bandage efter operation
Bandage efter operation