Examen

Så var examensdagen här! Efter att ha gjort mig i ordning tog jag bussen ner till Centralen och hoppade sedan på 9.41-tåget mot Stockholm. Där bytte jag till pendeltåget mot Huddinge och klev in i lunchrummet på skolan nästan exakt klockan 11. Många av mina klasskamrater hade redan anlänt och vi satt tillsammans och pratade tills klockan blev 12, då genomgången av slutprovet skulle ske.

Jag hade 206 poäng av 211 möjliga och det är jag mycket nöjd med! Efter genomgången gick vi ut för att äta lunch och efter det, klockan 14.30, var det dags för den högtidliga ceremonin, då vi skulle få våra examensbevis. Kursledaren höll ett tal om framtiden och vår andra lärare, som även är musiklärare, spelade några fina folkvisor på fiol för oss. Sedan var det ”höger – vänster – om” och vi gick ut från skolan för sista gången! Nästan alla gick till en närbelägen pub där vi tog något att dricka innan det var dags att bege oss mot O’Learys Norrtull, där kvällens begivenheter skulle utspelas.

Vi började med en timmes bowling. Som vanligt är det kul att bowla, men – även det som vanligt – går det inget bra. Jag lyckades dock med konststycket att slå tre strike:ar i rad – och det är jag nöjd med. Efter bowlingen tog vi klassfoto och sen var det dags för avslutningsmiddagen. Vår andra kursledare som varit sjukskriven under hösten för en knäoperation var med under kvällen och det var roligt att träffa honom igen.

Vid 22-tiden var det dags för mig att bryta upp. Efter att ha sagt ”hej då” till alla som var kvar, tog jag buss och tunnelbana till Centralen och där hoppade jag på tåget. Ungefär 23.20 var jag i Västerås, där Marie väntade på mig och så åkte vi hem.