Fredag

Dagens pass började strax efter 12 och jag var på plats med cirka 20 minuters marginal. Efter att ha tagit ut dagens tågordrar hade jag tid att smaka lite smörgåstårta som det bjöds på med anledning av att hela 5 anställda tackades av för trogen tjänst eftersom de nu blev pensionärer.

Min handledare och jag gick sedan ut till tåget som vi skulle ta emot och lösa av föraren på. Det var ett tåg som hade sin slutstation i Hallsberg och vi skulle sedan vända och köra tillbaka mot Stockholm med det, men vi hade gott om tid tills det var dags för  avgång.

Vi körde sedan via Västerås till Bålsta, som var slutstation på grund av banarbetet den här veckan. Där bytte vi ände och körde efter någon halvtimmes väntan till Västerås, där vi fick avbyte och gick upp till personallokalerna för att ha rast.

När rasten var slut var det dags att köra nästa sväng till Bålsta, för att där byta ände och vid avgång köra hela vägen tillbaka till Hallsberg. Där lämnade vi tåget vid plattformen och begav oss sedan bort mot personallokalerna. I och med det var dagens pass över och jag satte mig i bilen för att åka hemåt.

När jag kom hem hann jag träffa mina föräldrar och svärföräldrarna som varit hos oss för att gratulera Tobias eftersom mina föräldrar var på semester när vi firade Tobias.