Jönköping – Lund

Frukosten öppnade inte förrän 7.30 och vi skulle börja lasta bagage kl 8.15, så jag bestämde mig för att hämta bussen innan jag åt frukost och tur var väl det – när jag satt och åt min frukost öppnade himlen sig och det fullkomligt öste ner.

Regnet lugnade sig lite när det var dags att lasta, men för att ändå inte bli helt genomvåt använde jag ett paraply som låg i bussen medan jag väntade på att resenärerna skulle komma med sina väskor. När vi åkt några mil avtog regnet och det skulle enligt väderprognosen bli uppehåll resten av dagen.

Strax före Ljungby såg vi en älgko med kalv stå på andra sidan viltstängslet och det gick ett sus genom bussen. Det var precis vad de önskade att få se – tyvärr var det på en enkelfilsträcka på 2+1 väg så jag kunde inte ens sakta ner lite på grund av bakomvarande trafik.

Vi hade en knapp timmes uppehåll i Halmstad och fortsatte sedan till Mölle där vi tog lunchpaus. Sedan blev det en halvtimme vid Kullens fyr innan vi satte kurs på Lund. Stannade till vid domkyrkan, så att gruppen kunde gå in och titta, innan vi svängde runt hörnet till hotellet.