Stockholm – Eskilstuna

Alla var på plats i bussen någon minut innan utsatt tid och vi lämnade hotellet för att börja vår sightseeingtur med fotostopp på Fjällgatan. Idag var det inget kryssningsfartyg inne i Stockholm så det skulle nog vara lite lugnare på gatorna. Så här tidigt på förmiddagen brukar det dessutom alltid vara lugnt på Fjällgatan och mycket riktigt var vi enda bussen där under vårt stopp.

Sedan gick färden till Riddarholmen där det också blev ett fotostopp. Därefter åkte vi till stadshuset, men se – där var det smockat med bussar och vi beslutade oss för att fortsätta förbi utan att stanna. Vi körde genom centrala delarna, följt av Strandvägen och ut på Djurgården, sen Diplomatstaden för att avsluta på Slottsbacken. Därifrån tog guiden en vandring till fots genom Gamla Stan och jag åkte och parkerade på Skeppsbron.

Kl 13 körde vi ut de resenärer som ville till Djurgården för besök på Vasamuseet, ABBA-museet eller vad de nu ville hitta på. Guiden och jag passade på att äta en sen lunch i Vasamuseets restaurang, där vi även sammanstrålade med min kollega som jag löste av i lördags i Jönköping – han hade också körning till Stockholm idag.

Efter drygt två timmar körde vi tillbaka till Slottet igen och parkerade på Skeppsbron. Klockan 17 var åter hela gruppen samlad i bussen och vi satte fart mot Eskilstuna, där vi skulle övernatta. När jag lastat ur allt bagage åkte jag till Västerås för att tvätta, tanka och städa bussen. Marie kom och hämtade mig klockan 21 och vi åt en sen middag tillsammans hemma på altanen. Det ska bli skönt att sova i sin egen säng inatt!