Saariselkä – Övertorneå

Vi skulle inte åka förrän kl 10, men jag gick ner för att äta frukost redan 7.30 för att hinna med att tvätta bussen innan avfärden. Allt gick enligt plan och jag var färdig i god tid så att jag även hann med en kopp kaffe innan gruppen kom.

På vägen ner mot Rovaniemi gjorde vi ett fotostopp vid en sjö och ett fikastopp. Vid Jultomtens park gjorde vi ett 2 timmar långt stopp och då hann jag med att tanka bussen och äta en sen lunch.

Vi fortsatte sedan mot Sverige och åkte över Torneälven vid Pello för att komma på svenska sidan. Vi stannade vid Polcirkeln för att fira att vi nu passerat Polcirkeln i 3 länder – i Norge på väg upp mot Nordkap, i Finland tidigare idag och nu i Sverige. Gruppen fick smaka på hjortronlikör och hjortronsylt.

Slutklämmen på dagen var 20 minuters resa ner till hotellet i Övertorneå där vi sover i natt. Jag åkte för att tömma toaletten hos ett bussbolag här i samhället och så passade jag på att dammsuga bussen invändigt. Middagen – Tornedalspanna, som är gräddstuvad renskav med små potatisar – intogs på hotellet. N

Nu är det bara en dag kvar för mig på den här resan.