Lördag

Den här helgen är det ett flertal banarbeten på landets järnvägar, vilket betyder att man ersätter tågen med bussar. För vår del är det sträckan mellan Västerås och Ludvika som vi kör ersättningstrafik på enligt särskild tidtabell. Jag var på plats på garaget redan strax efter halv 6 på morgonen och kollade igenom bussen samt satte upp en skylt med destinationen. När allt var under kontroll hade jag tid på mig att gå och ta en kopp kaffe och en smörgås. Sen var det dags att rulla ner mot Centralen för att invänta avgång. Det var två resenärer och två lokförare som skulle till Fagersta. Så här tidigt på en lördagsmorgon fanns det inga påstigande efter vägen och efter Fagersta blev jag ensam i bussen. I Ludvika tog jag rast i väntan på returen ner mot Västerås igen.

När det var tid att lämna Ludvika hade jag fått 4 passagerare, men alla steg av i Smedjebacken och jag fick åka själv ner till Fagersta. Där tillkom det flera resenärer och efter vägen ner mot Västerås var det både av- och påstigande. Väl framme på Centralen lämnade alla bussen och jag åkte upp till garaget för sedvanligt efterarbete.

I fikarummet träffade jag några kollegor som skulle börja sina arbetspass och vi bytte några ord över en kopp kaffe innan det var dags för mig att åka hem för att titta på Tre Kronors match mot Slovenien i Hockey-VM. Efter matchen kom Tobias och vi grillade och åt middag.