Onsdag

Lika tidig väckning idag även om arbetspasset började hela 11 minuter senare än igår 🙂

Vår motorvagn stod parkerad på bangården nere vid stationen, så vi gick ut för att börja klargöra. Idag var det en X12:a vi skulle ha och vi var färdiga i god tid före avgång och växlade fram motorvagnen till perrongen.

Dagens pass började med en tur upp till Sala vid halv sex-tiden. Där uppe vände vi och körde hela vägen ner till Linköping. Efter att ha parkerat motorvagnen på uppställningsbangården hade vi drygt en och en halv timmes rast och det var bokat ett dagrum åt mig på ett närbeläget hotell. Jag gick dit, åt min medhavda matlåda och tog det lugnt tills det var dags att gå ner till bangården igen.

Fordonet vi skulle ha nu var en annan X12:a och när vi gjort bromsprov och kontrollerna före körning växlade fram till perrongen, så att vi kunde avgå på utsatt tid. Det var ett strålande vårvinterväder och solen värmde utanför hytten även om vindarna var lite kalla. Resan upp till Västerås, där vi fick avbyte, gick väldigt bra och sedan var det bara att åka hem. I morgon är det ledig dag, men på fredag är det dags igen.