Fredag

Fredagens arbetspass startade kvart i fem på morgonen och efter att ha tagit ut ordrar tog vi taxi ut till depån där X12-motorvagnen vi skulle ha stod parkerad. Började med att klargöra och när det var klart rullade vi ut från depåspåren fram mot första signalen där vi stannade och ringde fjärrtågklareraren, för att få växla ut till huvudspåret.

Sedan körde vi ner till Västerås C varifrån vi avgick nästan direkt mot Eskilstuna strax efter klockan 6. Framme i Eskilstuna bytte vi förarhytt, knappade fram Sala i destinationsskylten och hann gå iväg och hämta en kopp kaffe innan det var dags för avgång. Det var rikligt med folk som åkte och i Västerås kändes det som att alla på tåget gick av och lika många skulle på igen för att fortsätta mot Sala, så det tog lite tid vid perrongen.

Uppe i Sala var det dags att byta ände igen och snart var det tid för avgång. I destinationsskylten stod det nu Linköping, men vi körde bara till Västerås, där vi blev avbytta och fick ta en halvtimmes rast innan det var dags för nästa uppdrag.

Bytte av ankommande tåg från Linköping för att köra upp till Sala och tillbaks ner till Västerås igen. Nu var det en Regina-motorvagn (eller X50 som modellen också heter) och lite modernare än X12-orna. Tillbaks i Västerås kom samma förare som vi löste av för att kör ner till Linköping igen. I och med det var dagens arbete över och vi tog våra bilar för att åka hem. Nu är det långhelg – nästa pass blir på tisdag.