Lördag

Så blev det lite busskörning den här lördagen. Tidig väckning – redan klockan 4 och åkte iväg till garaget vid 5. Låset till framdörren på bussen hade frusit så jag fick hämta en plastpåse med hett vatten och hålla mot låset innan jag kunde få in nyckeln och låsa upp. Diesel-värmaren ville inte starta, men turligt nog var det inte så väldigt kallt, så det gick att göra en riktig kallstart. Jag körde fram bussen till en verkstadsport, så jag fick lite lyse och kunde jag fixa lite med värmaren. Till slut fick jag igång den och sedan kunde jag lasta ugnen och det andra som skulle med. Sen var det dags att åka ner till idrottshallen där jag skulle hämta upp laget som skulle till Jönköping för att spela match.

På vägen ner var det verkligen skiftande väder. Solen tittade fram ett tag, men plötsligt åkte vi in i ett riktigt yrsnöväder och sikten försvann. När matlådorna var varma stannade vi vid Brahehus för att äta dem och där höll man på att ploga bort all snö som fallit under natten – det var nog nästan en decimeter. Efter maten fortsatte vi sista biten till Jönköping och kom fram till hallen. Jag pratade med vaktmästaren som fixade så att jag kunde parkera bakom hallen och fick ”låna” ström för att kunna värma andra laddningen med matlådor när det var dags för det.

Matchen spelades i en alldeles nybyggd hall, men det var inte alls mycket publik tyvärr. Och tyvärr förlorade ”mitt” lag med uddamålet – riktigt tråkigt 🙁

Matlådorna var varma när spelare och ledare kom ut och när alla var ombord och allt var lastat började vi den 4 timmar långa resan hemåt. Väl hemma i Västerås, när jag lämnat av laget, var det bara för mig att åka tillbaka till garaget för att tanka, tvätta och städa.