Söndag

Dagens uppdrag var att köra en grupp på utflykt till Hagaparken i Stockholm. Efter att ha lastat på två ställen i Västerås åkte vi den dryga timmen till Haga Norra och Hagaparken. När jag parkerat bussen och lyckats betala p-biljetten efter lite strul satt jag i bussen och tog det lugnt en stund. Sen gick jag runt och tittade lite och åt lunch. Det var strålande sol men lite kalla vindar. Passade även på att gå över rutorna med lite fönsterputs.

Kl 16 var det avresa hemåt och det gick bra ända tills ett par mil utanför Västerås. På nya motorvägen på E18 mellan Enköping och Västerås hade man krockat vid ett vägarbete och det var totalstopp i båda riktningarna. Vi stod ganska långt fram i kön och det hade precis hänt när vi kom dit för det tog ett bra tag innan polis, räddningstjänst och ambulanser dök upp.

Det är inte konstigt att det händer olyckor ute i trafiken när man ser vad folk tar sig till i kön. En del respekterar inte att något har hänt utan ska försöka tränga sig för att komma längre fram i kön. Ett par bilar kom sedan inte ur vägen när Räddningstjänsten kom med blåljus och sirener. Massor med bilister vände på räddningsöverfarterna för att slippa stå i kö, men värst var i alla fall en man några bilar framför oss. Han vände helt sonika och började köra mot trafiken(!) för att komma tillbaka till ett ställe där han kunde komma över på andra sidan *suck*

En hel timme fick vi stå innan de släppte på trafiken. Jag hade egentligen en körning till efteråt, men jag fick kontakta vår trafikledning som fick kalla ut en annan buss för att ta hand om den eftersom jag skulle ha blivit väldigt sen annars.

Efter körningen var det som sedvanligt – tvätt, toatömning, vattenpåfyllning, tankning, dammsugning och våttorkning innan jag kunde parkera bussen och åka hem.