Nytt kapitel

Nu är det hög tid att skriva ett nytt kapitel – fast egentligen tjuvstartade jag lite på detta kapitel redan veckan efter midsommar.

Det är så att jag har tagit tjänstledigt från mitt arbete på Axelssons för att fram till november nästa år utbilda mig till lokförare i Yrkeshögskolans regi. Eftersom jag inte kommer att få någon lön under utbildningen (utan istället blir det studiebidrag och studielån) så kommer jag att jobba extra och köra buss på Axelssons när tillfälle så ges, för att få in extra pengar (och för att det är kul förstås).

Utbildningen är på 60 veckor varav 22 veckor är praktik (eller Lärande I Arbete, LIA, som det egentligen heter) och skolan ligger i Huddinge centrum, så det blir till att börja pendla till Stockholm. Jag tänker till att börja med ta bilen till Bålsta för att där byta till pendeltåg, men senare kan det bli aktuellt att åka tåg ända från Västerås …

Kursen mjukstartade alltså med en vecka alldeles efter midsommar och sedan blev det sommarlov på direkten 🙂 och idag var alltså första skoldagen efter sommaren. Vi är 30 elever i klassen och det är ett stort åldersspann på oss – från 21 år upp till 50. Det känns riktigt bra!

Tyvärr kommer nog detta att medföra att det inte blir så mycket bloggat emellanåt – i alla fall när det är rena skolveckor. Jag kommer naturligtvis att blogga när jag kör buss – precis som förut – och när väl praktiken på kursen drar i gång, men det är några veckor kvar till dess … så ni får väl titta in med jämna mellanrum för att se om något nytt har hänt 🙂