(Västerås -) Jönköping – Södertälje

Fick skjuts av Marie till garaget strax efter kl 6 i morse. Har inte sovit så bra i natt av någon anledning – tog lång tid att somna samt har nog vaknat en gång i timmen under natten, men känner mig ändå inte så väldigt trött.

Plockade in det sista i bussen och monterade GPS:en på framrutan – men!!! – vad nu??? Det händer inget när jag trycker på skärmen – och ibland händer något helt annat när jag trycker d v s jag trycker på en plats på skärmen och den tror att jag trycker någon helt annanstans 🙁 Fick inte ordning på det innan det var dags att åka och hämta upp guiden från hotellet och sedan köra ner till Jönköpings flygplats, så att jag skulle hinna få rast där innan flyget kommer och resan börjar på riktigt.

Resan ner gick väldigt smidigt – inte mycket trafik på en lördag förmiddag – och vi kom fram till flygplatsen i god tid innan flyget skulle landa. Andra bussar anlände med grupper som skulle resa hem med flyget vi väntade på och jag hejade på några guider som jag träffat förut.

När flyget kommit och våra 14 passagerare var lastade med bagage och allt satte vi kurs på Gränna och ett besök på en polkagristillverkning. Efter en halvtimmes uppehåll fortsatte vi mot sjön Roxen och Bergs slussar utanför Linköping, där vi tillbringade en timme. Sedan körde vi de två resterade timmarna till hotellet i Södertälje, där vi åt middag och sover i natt.

Och GPS:en då? Jo efter 3 eller 4 tryck på ”reset”-knappen hoppade den igång så att den känner av var på skärmen jag trycker. Få se hur länge den kommer att fungera nu då …