Muonio – Nordkap

Åkte från hotellet på utsatt tid och satte kurs på Kautokeino, vilket ligger ungefär 2 timmar bort. Kom fram till silversmeden där vi gjorde att uppehåll på 1 ½ timme. Innan vi fortsatte färden fikade vi och idag kunde vi hålla till ute i det fria. Det blåste lite grand på parkeringen vilket gjorde att myggorna i princip höll sig borta.

Efter knappt två timmar kom vi fram till Alta och stannade ”som vanligt” vid museet för att passagerarna ska kunna titta på hällristningarna. Sedan fortsatte vi mot Honningsvåg, som huvudorten vid Nordkap heter. Den här gången ska vi bo inne i själva byn Honningsvåg. Vi stannade naturligtvis för den sedvanliga kafferasten efter vägen. Framme vid hotellet parkerade jag bussen på baksidan och sedan var det dags för kvällsmat.

Den här gången fick vi en annan chaufför som skulle köra upp till Nordkap. Vi stannade till vid galleriet i Kamøyvær på vägen upp. Inte heller den här kvällen var vädret bra däruppe. I och för sig var det ganska klart precis när vi kom dit, men efter en liten stund blev det dimmigare och dimmigare och blåsten tilltog ordentligt. Vi gav oss av ner mot Honningsvåg en halvtimme tidigare på grund av det dåliga vädret.