Umeå – Luleå

Eftersom jag har kört den här resan upp till Nordkap förut så blir det i princip att använda kalkerpapper (i alla fall skulle man ha gjort det för 35-40 år sedan 🙂 ) när jag ska skriva om den här turen och nästa veckas tur. Men det kan ju faktiskt hända att det blir lite skillnader här och där.

Vi åkte från hotellet vid 9-tiden och satte kurs på Bruksmuseet i Robertsfors. Där väntade guidning och åktur på den gamla bruksjärnvägen. Nu har jag ”bara” 20 passagerare, så den här gången behövde man inte dela upp gruppen, utan det blev en grupp som först var inne i museet och sedan åkte tåget. Under tiden förberedde jag fikat – kokade kaffevatten och bredde mackor. När gruppen var färdig så vidtog fika i solskenet på bruksmuseets trädgårdsmöbler på gården.

Vi fortsatte sedan mot Luleå och Gammelstadens Kyrkstad, där vi stannade 1½ timme. Vi har ett underbart sommarväder häruppe – strålande sol och över 20 ºC. Det blir väldigt varmt framme i bussen när man står med motorn avstängd. Jag måste se till att dricka ordentligt med vatten om den här värmen fortsätter.