Torsdag – skulle ha haft samma buss

Kom till garaget och gick och startade upp bussen samt skrev diagrambladet till färdskrivaren. Då kom vår verkstadschef och frågade om jag kunde ta en annan buss på förmiddagen eftersom de ville ta in ”min” buss på verkstaden för att fixa allt på den innan den åker till Norge i helgen. Inga problem för mig – jag tar gärna den andra bussen istället eftersom jag har varit lite ansvarig för den och känner mig ganska hemma där.

Skulle köra ungdomar från tre bostadsområden ut till ett dagkollo utanför Västerås. Efter körningen åkte jag till garaget. När verkstaden var klar med bussen jag skulle ha haft backade de ut den ur hallen och parkerade på gården. Då såg vi att det såg konstigt ut på höger bakhjul och vid kontroll visade det sig att det var punktering – så jag fick fortsätta med den buss jag börjat med på morgonen.

Nästa körning var Viking Line-anslutningen från Köping via Hallstahammar till Västerås, där passagerarna fick byta och åka med den ordinarie bussen till Stockholm. Efter det var det dags för lunch på garaget och så kunde jag ta det lugnt ett tag innan det var dags att åka ut och köra hem ungdomarna från dagkollot.

Innan sista körningen tog jag en fika på garaget och så ringde jag till den ordinarie Viking Line-bussen för att kolla hur han låg till i tidsschemat. Jag skulle nämligen köra hem de som kom från Viking och skulle till Hallstahammar och Köping. Nu under sommaren är det ju inte så mycket köer i Stockholm, så anslutningsbussen brukar kunna ligga bra till i tid. Så var fallet även idag och jag kunde lasta in de 7 som fick åka med mig.

Väl tillbaka till garaget gjorde jag i ordning bussen och dammsög och våttorkade även golvet i bussen som jag hade igår och skulle ha haft idag.