Måndag

För att kunna klara logistiken med bilar och bussar, åkte Marie med i bilen ner till bussen i morse. Hon tog sedan över bilratten och åkte tillbaks till Västerås för att jobba. Jag bytte till bussratt och körde morgontur efter sedvanlig frukost i bussen i väntan på avgångstiden.

Eftermiddagens första tur bjöd på hela 6 passagerare och skulle normalt inte ha bjudit på några konstigheter. Dock höll Svevia på att skrapa en grusväg med väghyvel och jag var tvungen att möta och passera ekipaget två gånger. När jag sedan närmade mig slutet på linjen stod en slamsugningsbil i vägen och det gick inte att passera. Föraren uppmärksammade mig, kopplade loss slangen och flyttade sin bil så att jag kom förbi. Skönt 🙂 – när jag sedan kom tillbaka och skulle passera platsen igen efter ett fåtal minuter stod slamsugningsbilen i vägen igen … Den här gången fick jag vänta tills avloppsbrunnen var tömd, vilket kändes som en evighet, men i verkligheten handlade det kanske om 5-7 minuter. Alla dessa fördröjningar gjorde att jag inte skulle hinna till gymnasiet i tid och jag ringde till kollegan och bad honom hämta på gymnasiet, medan jag skyndade mig till högstadieskolan. Kom dit nån minut sen, lastade och körde sedan turen enligt plan.

På sista turen för dagen fick jag 4 elever och den sista steg av efter ungefär halva turen och jag kunde då vända och köra tillbaka till garaget i Västerås. Marie kom sedan och hämtade mig.