Onsdag

En solig och fin morgon – dock kylig. Åt som vanligt frukostmackan och drack kaffe samt läste VLT i bussen innan de första eleverna dök upp. Morgonturen avverkades sedan i vanlig ordning. När den var klar åkte jag till Västerås för veckans städning. Började med att dammsuga inuti och fortsatte sedan med våttorkning. Avslutade med att torka av en vägglist ovanför elementen nere vid golvet. Tankade också upp bussen när jag ändå var i Västerås. Pratade med chefen om mina körningar i sommar efter att skolan är slut. Ska ringa till guiden som jag ska ha och stämma av så att allt är ok.

Efter lunch var det dags för en extrakörning – en skola med idrottsprofil skulle ut till Björnön på eftermiddagen och vi var två bussar som lastade och körde ut eleverna. Bytte snabbt några ord med min kollega i andra bussen efter att ha släppt av eleverna och styrde sedan tillbaks mot Enköping för eftermiddagens turer.

Fick inte så jättemånga elever som skulle hem på första hemturen, men fick köra hela turen i alla fall. Åkte sedan in till Enköping för en snabb fika och påfyllning av vattenflaskan samt toabesök innan det var dags för sista hemturen. Inte heller den var ”välbesökt” – märks verkligen nu att terminen snart är slut och eleverna har en massa olika aktiviteter och därmed inte åker skolbuss som de har gjort tidigare under läsåret. Nu har också studentmössorna kommit på de som slutar gymnasiet nästa fredag.

Efter att ha parkerat i vanlig ordning tog jag bilen hemåt. Svängde in i Enköping och plockade upp Marie som hoppat av tåget från Stockholm där hon tillbringat dagen på seminarium.