Fredag

Efter morgonturen, som som vanligt gick lugnt och fint, åkte jag till bussgaraget i Enköping för en fika. Sen skjutsade jag två av mina kollegor till Västerås för att de skulle kunna hämta sina bilar. Vi ska nämligen garagera två av skolbussarna i Enköping ett tag eftersom vi är väldigt trångbodda just nu på våra garage i Västerås. I slutet av maj ”släpper” trycket lite då våra sommarkörningar i bl a Norge börjar och ett antal bussar försvinner i väg.

Pratade med verkstadskillarna som tog sig an vindbruset från framdörren. Av någon anledning hakar inte en av klackarna i bakkanten av dörren i ordentligt och det blir en liten glipa där som orsakar ett fasligt vindbrus när det blåser från ett visst håll. Det var relativt lätt åtgärdat med ett par brickor som ändrade läget på klacken 🙂 De passade också på att lufta värmesystemet uppe på taket eftersom vi befarade att det kunde vara en luftficka någonstans då bussen blev lite varm enligt temperaturmätaren. Det var dock ingen luft i systemet uppe på taket.

Första hemturen tog längre tid än vanligt eftersom jag fick köra till alla ställen utefter linjen, så jag ringde till min kollega i den andra skolbussen och bad om hjälp att hämta från gymnasiet, så att jag kunde koncentrera mig på att hinna till högstadieskolan i tid. Och det gjorde jag – kom fram precis på utsatt avgångstid.

Resten av eftermiddagen flöt på utan anmärkningar och jag kunde parkera bussen på vanlig ”fredagstid” och bege mig hemåt i bilen för en 4-dagars långhelg 🙂