Fredag

Redan fredag igen – veckorna rusar iväg … Hemma i Västerås hade det kommit nån centimeter med snö under kvällen/natten, men gränsen gick alldeles utanför stan mot Enköping, så där var det barmark. Det är skönt för då är grusvägarna torra och bussen blir inte så smutsig på en gång.

Det var ungefär lika många som åkte idag på väg upp mot låg- och mellanstadieskolan. På fredagar åker alla i årskurserna 5 och 6 in till högstadieskolan för språk, slöjd och hemkunskap, så då är vi fyra bussar som åker in till Enköping (mot tre alla andra dagar). Efter vägen in mot Enköping har jag elever som kliver på, så det gäller att kolla så att det finns sittplatser kvar till dessa. Några från min buss fick gå över i den andra ordinarie bussen för att det inte skulle bli några problem efter vägen.

När jag var på väg mellan skolorna inne i Enköping ringde vår verkstadschef och undrade om jag hade mycket att göra – en av mina kollegor hade fått slut på bränsle och stod efter vägen på väg in mot Enköping. Som brukligt på fredagar så hade de extra mycket att göra på verkstaden och hade inte tid att åka ut och assistera. Men det är klart att vi andra hjälper till  sådana lägen, så efter att ha lämnat av alla elever åkte jag ner till bussgaraget i Enköping, där en annan kollega hade förberett med dunkar och en tratt med slang. Vi tankade diesel i dunkarna och åkte tillsammans ut till vår strandade kollega. Efter påfyllning och en stunds luftande så hoppade bussen igång igen och han kunde åka till macken och tanka fullt. Sedan dök den strandade kollegan upp på bussgaraget med en tårta som tack för hjälpen 🙂

Eftermiddagen bjöd inte på några som helst överraskningar. Alla turerna gick väldigt smidigt och jag hade inga problem att hinna fram och tillbaka mellan turerna. Efter sista turen parkerade jag bussen och tog bilen hem till Västerås. Där hade jag fått lite extrajobb. Skulle hjälpa till att byta buss på Högskolelinjen nere vid Västerås Central vid 18-tiden. Den buss som gått under dagen – en dubbeldäckare – och som normalt står parkerad i Eskilstuna under nätterna och helgerna, behövs i Västerås under helgen och därför fick sista turen utföras med en ”vanlig” 50-platsers buss. Sen får de byta tillbaka igen på måndag morgon. Efter att ha parkerat dubbeldäckaren vid vårt garage åkte jag hem och tog helg.

 

2 tankar om “Fredag”