Måndag

Brrr … det var kallt i natt, men som tur var hade jag varit förbi garaget igår kväll och ställt in värmartiden, så bussen var behagligt varm när jag kom dit i morse 🙂 Startade bussen och gick för att ta en kopp kaffe till den medhavda smörgåsen samt prata några ord med andra tidiga kollegor, innan det var dags att bege sig ut mot skollinjens början.

Blev lite fundersam då jag inte fick någon endaste passagerare vid ändhållplatsen – det har nog bara hänt mig en enda gång under de tre åren som jag till och från har kört den här linjen. Första tanken är ju att man har missat något – t ex en lovdag eller så – eller att klockan går alldeles uppåt väggarna, men så såg jag två av eleverna åka förbi i bil och då började jag förstå att jag inte hade missat något eller att klockan gick fel.

Först på tredje hållplatsen fick jag några påstigande, men det var väldigt få som skulle åka idag och efter ett tag märkte jag att det inte var några elever från högstadieskolan inne i Enköping, så något var i görningen som vi busschaufförer inte hade fått reda på. Efter morgonturen ringde kontoret till skolan och fick beskedet att inga elever var i skolan idag.

Normalt är vi två bussar inifrån Enköping vid 14-tiden på måndagar, men eftersom det inte var några högstadieelever idag, så kom vi överens om att det räckte med en buss från Enköping och jag skulle vänta vid låg- och mellanstadieskolan (precis som jag gör på tisdagar, onsdagar och torsdagar). Idag gick hemturen väldigt smidigt och mycket snabbare än vad den brukar göra på måndagar, eftersom det bara var hälften så många som skulle hem.

Sista turen från gymnasiet inne i Enköping gick även den smidigt – hade endast 7 elever som skulle hem