Ledig lördag

Idag var det dags för att besikta bilen. Åkte därför i god till till jobbet för att tvätta bilen, så att den skulle se representabel ut. Efter tvätten knäppte jag ihop bilbältena i baksätet och monterade dragkroken innan jag åkte till Bilprovningen. Jag har inte fått nån kallelse (eller ”inbjudan” som det numera kallas eftersom bilbesiktningen nu har blivit konkurrensutsatt) till den här besiktningen, så det var faktiskt nära att jag helt missade det. Det var en bussförarkollega i Enköping som besiktat sin bil och fått ombesiktning på bakre bromsarna, som gjorde att jag började tänka på min besiktning. Jag hjälpte honom att pumpa på bromspedalen när han skulle lufta bromsledningarna och då kom jag på att det nog var ett år sedan jag besiktade min bil – man ska ha tur ibland 🙂

Väl framme på bilprovningen – så där 10 minuter före utsatt tid – knappade jag in registreringsnumret och gick tillbaka till min bil. Precis när jag satte mig i den dök mitt registreringsnummer upp på displayen och det var dags att köra in.

Efter provkörningen sa besiktningsmannen att jag inte behöver komma tillbaka nästa år – då frågade jag om det var nya bestämmelser, varpå han frågade vilken årsmodell det var på bilen. – 2005, sa jag – då sa han ”oj då – ja då måste du komma tillbaka nästa år – jag trodde bilen var mycket nyare eftersom den är så fin” 🙂 (Behöver väl inte säga att den gick igenom helt utan anmärkningar eller påpekanden … men nu har jag skrutit om det också … )

Efter lunch var det dags att åka till Grillby för att kolla på Tobias innebandymatch som var ett derby mot Lamadjuret från Örsundsbro. Marie och jag skötte sekretariatet. Det var riktigt högt tempo i matchen och det var riktigt roligt att titta på – Grillby vann till slut med 7-4.

Efter matchen åkte vi till svärföräldrarna och åt tacos.