Onsdag

När jag kört ca 10 minuter av morgonturen fick jag besked av några föräldrar att vägen var blockerad längre fram av nån sorts arbetsfordon och skulle så vara ca 15 minuter till. Det var bara att vända och åka tillbaka några kilometer för att kunna ta en alternativ väg. Det resulterade naturligtvis i att jag blev lite sen till låg- och mellanstadieskolan och den förseningen följde med in till Enköping.

Stannade kvar i Enköping mellan turerna eftersom jag dels var i Västerås igår, dels ska byta buss till i morgon och därför måste till Västerås och städa ikväll.

På eftermiddagen började det blåsa och eftersom det snöat under natten så resulterade det i kraftig drivbildning på sina håll. På sista hemturen, från högstadiet och gymnasiet, så var vägen blockerad ute på ett gärde av en bil som fastnat i en driva. Det hade nog gått att passera om inte en annan bil stannat för att hjälpa den första – naturligtvis fastnade även den andra bilen och då var vägen helt blockerad. Jag släppte av 3 elever som bodde i närheten och de kunde gående passera bilarna – därefter var det till att backa ca 4-500 meter tills det fanns en avtagsväg där jag kunde vända och ta en alternativ väg. Blev ca 10-15 minuter sen ner till ändhållplatsen där jag släppte av den sista eleven och sedan åkte jag till garaget i Västerås, där jag tvättade och städade bussen.