Bergen – onsdag

Sista dagen i Bergen för mig det här året bjöd på en heldagstur från ett kryssningsfartyg i Bergen med rysktalande passagerare. Vi var tre bussar med samma körning och vi körde till Voss vilket tog nästan precis en och en halv timme och lämnade av passagerarna vid järnvägsstationen. Sedan fick vi åka tomma till Flåm där vi skulle hämta upp grupperna efter att de hade åkt tåg Voss – Myrdal – Flåm. Jag passade på att tanka i Gudvangen och fylla på vatten till toaletten när jag ändå passerade och hade tid till det.

Efter att vi åkt från Flåm stannade vi för fotostopp i Gudvangen samt för lunch på Stalheim hotel. Efter det åkte vi nerför Stalheimskleiva och körde till Tvindeforsen för fotostopp. När vi lämnade Tvinde för att åka tillbaka till Bergen fastnade vi i kö efter att en trafikolycka just hade inträffat. Där blev vi stående i ca 40 minuter innan vi kunde passera olycksstället. I Voss tog vi ett extra toalettstopp eftersom vi fått reda på att en tunnel i Dale, på vägen mot Bergen, var avstängd efter att en elkabel rivits ner. Tydligen hade man skickat en elektriker med poliseskort från Bergen för att röja bort kabeln. Efter rasten fortsatte vi färden tillbaka och fick stå i kö en stund vid tunneln i Dale innan det blev fritt att passera. Sedan blev det till att stå i kö ett tag igen vid ett tunnelarbete där trafiken reglerades med trafikljus.

När vi väl kom tillbaka till fartyget var vi ganska precis en och en halv timme försenade och fartyget skulle ha lagt ut för en halvtimme sedan, så passagerarna fick nästan springa ombord.

Men inget ont som inte har något gott med sig – när vi kom tillbaka till vår förläggning var det bara att parkera och gå in för att packa ihop sakerna och bege sig ut till flygplatsen för att flyga hem. Städningen av bussarna skulle våra snälla kollegor som är kvar på plats ta hand om i morgon 🙂

Flygresan hem gick bra och på Arlanda kom en kollega och hämtade oss och körde oss hem till Västerås.