Tisdag

Från början var det tänkt att jag ”som vanligt” skulle köra tidiga morgonturen på Högskolelinjen samt skollinjen i utkanten av Västerås, men av olika orsaker blev det ändrat under gårdagen. I stället fick jag och två kollegor köra en skolresa till Stockholm från en av våra gymnasieskolor. Min buss skulle först till Vasamuseet och p g a flera stora kryssningsfartyg i Stockholm den här dagen var det totalt kaos vid Vasamuseet redan när vi kom fram strax efter kl 10. Det sades att det var mellan 100 och 110 (!) turistbussar som körde sightseeing från kryssningsfartygen och utöver det var det ”vanliga” turistbussar också. Jag hade dock tur och fick bara efter några minuter en p-plats så jag slapp stå mitt i vägen och blockera för andra bussar.

Sedan stod Skansen på tur, men där var det betydligt lugnare med bussar utanför så det var inga problem att hitta en parkering. Eleverna skulle äta den medskickade pastasalladen under besöket på Skansen och även vi förare fick varsin salladslåda.

Efter Skansen stod fri tid på tur och jag skulle släppa gruppen vid Slottet. Här hade jag tur igen och fick direkt en p-plats nedanför Slottet på Skeppsbron 🙂

Nästan exakt på utsatt tid kunde vi lämna Stockholm och styrde färden tillbaka mot Västerås.