Onsdag

På väg till skolbussen utanför Enköping så lade plötsligt min bil av på E18 … Lyckligtvis så kunde jag styra av vägbanan och in på en väghållningsficka så att bilen inte stod i vägen. Det gick inte att få liv i bilen, så jag ringde och väckte pappa som slängde sig i bilen och kom för att skjutsa mig till bussen. Vi kom fram en minut före avgång och när jag hade fått upp tryckluften i tankarna och skrivit färdskrivarbladet och kunde rulla i väg så var jag tre minuter sen mot tidtabellen, så det var ganska lugnt i alla fall 🙂

Efter morgonturen tänkte jag att jag skulle åka till VW för att få hjälp med bilen, men då ringde trafikledningen för skolbussarna i Enköping och sa att jag måste komma in till deras garage en kortis eftersom jag hade blivit uttagen för att göra ett oannonserat drogtest. Jag åkte dit och gjorde testet tillsammans med 7 andra utvalda skolbusschaufförer och passade sedan på att fika innan jag åkte för att fixa med bilen.

Lämnade bilnyckeln hos VW, som skickade ut en bärgare för att hämta in min bil.

På eftermiddagen hade jag först en extratur följt av mina två ordinarie hemturer. När jag parkerat bussen kom svärfar och hämtade och körde mig till VW där jag fick en lånebil eftersom de väntade på reservdelar till min bil.

På kvällen var det ”sommarfest” med jobbet utanför Västerås. Vi tävlade först i 7-kamp och åt sedan grillad entrecote med potatisgratäng. När vi var klara där åkte vi hem till chefen och fortsatte festen där. Fram på småtimmarna kom Marie och hämtade mig.