Söndag – rundresa dag 3

Efter en tidig frukost lämnade vi Lillehammer bakom oss och åkte norrut. Vi skulle äta lunch i Ålesund – en nätt liten resa på 38 mil 🙂 Stannade för rast i Dombås där vi skulle svänga av från E6:an och in på E136. Eftersom det var söndagsförmiddag så var det väldigt lite trafik och resan rullade på över förväntan. Gruppen åt lunch på en restaurang medan jag för säkerhets skull tankade upp bussen igen då resan ska fortsätta bland fjordar och obygd. Jag passade också på att orientera mig lite i Ålesund eftersom det var första gången jag var där.

När jag hämtat upp gruppen igen fick vi åka tillbaka en bit innan vi vek av söderut. Åkte färja mellan Linge och Eidsdal och fortsatte över berget mot Geiranger. Sista biten kallas för Örnvägen och är några kilometer med 11 hårnålskurvor och ca 10% nedförslutning. Jag har aldrig kommit till Geiranger från det här hållet förut, så det var en ny upplevelse för mig. Men utsikten är inget att klaga på. Inte för inte så tillhör Geiranger nog de vackraste platserna på jorden. Eftersom det är vintersäsong nu så är det här enda vägen att ta sig till och från Geiranger – den andra vägen är vinterstängd och färjan till Hellesylt har vinterlov.

Väl nere i Geiranger checkade vi in på hotellet och sedan var det middagsbuffé i restaurangen. I morgon åker vi vidare söderut