Söndag

Det blev lite ändringar i planeringen för den här dagen – skulle egentligen ha kört Viking-anslutning, men sent i går kväll ringde jouren och undrade om jag kunde ta en annan körning. En av våra bussar hade fått läckage på ett kylvätskerör på väg hem från Uddevalla och blev försenad p g a det. Föraren var planerad att jobba även idag, men i och med förseningen kunde han inte ta körningen eftersom han då inte skulle få tillräcklig dygnsvila. Jag tog givetvis körningen även om det innebar att jag fick börja några timmar tidigare på morgonen.

Det var ett handbollslag som skulle ner och spela match i Göteborgstrakten. Vi åkte från deras samlingsplats på utsatt tid ner mot Göteborg och det var ett strålande väder. Stannade ett par gånger på väg ner och under andra stoppet åt vi matlådorna som vi värmt i bussens varmluftsugn. Väl nere gick laget in för att förbereda sig inför matchen och jag parkerade bussen och städade lite i bussen.

Gick in i hallen för att titta på matchen – jag har lite svårt för handboll normalt, kanske för att jag själv aldrig spelat eller ens provat på handboll, men däremot tycker jag att det är kul att titta på TV när de stora mästerskapen sänds – och blev positivt överraskad – matchen var faktiskt riktigt bra och extra kul var det ju eftersom det lag jag körde vann matchen 🙂

När jag kom ut till bussen för att förbereda inför hemfärden hade det börjat snöa och snöovädret höll i sig – mer eller mindre – ända hem till Västerås. Det gick på sina ställen riktigt sakta på E20 och det var både plogbilar ute och snöröjde och personbilar som kröp fram. Till slut kom vi hem i alla fall och jag fixade till bussen efter att ha släppt av laget.