Högskolelinjen

I dag var det trafikstart på Högskolelinjen d v s linjen mellan Mälardalens Högskola i Västerås och Eskilstuna. Jag hade eftermiddagspasset på den ena bussen – den som startar och slutar dagen i Västerås. Jag åkte till jobbet tidigare än jag egentligen behövde för att åka med min kollega, som körde förmiddagspasset, en tur fram och tillbaka. På det viset fick jag lite info om hur det fungerar och vad man ska tänka på – med tanke på att jag missade infomötet i går.

Började mitt arbetspass med att skära till en extra entrématta i bussen för att inte få in så mycket snö och slask och sedan fyllde jag på spolarvätska, eftersom det går åt en hel del sådant under körningarna. Spolade också av bussen utvändigt för att få bort den värsta smutsen, men det var ingen mening att göra det riktigt ordentligt eftersom det snart skulle bli likadant igen under min körning.

På min första tur mellan Västerås och Eskilstuna blev bussen fullsatt så jag fick kalla fram passbussen för att hjälpa till. Returen från Eskilstuna fick jag nästan inga passagerare alls på eftersom en extrabuss hade avgått cirka 5 minuter före mig. Sedan följde ytterligare en tur Västerås – Eskilstuna – Västerås men då var rusningen över så jag klarade alla passagerare själv med god marginal.

Veterinären från Djursjukhuset ringde på eftermiddagen och berättade att Chips nu mår bra och äter som hon ska, men de väntar svar på bl a ett urinprov för att se om hon har kristaller i urinen som kan orsaka urinsten. Om det är så kommer hon förmodligen att behöva en speciell diet eller medicinering resten av sitt liv. Men hon får stanna på Djursjukhuset i alla fall tills i morgon, så att de hinner få svar på alla prover innan de skickar hem henne.