Gott Nytt År

Så var det dags för nyårsfirande! Våra föräldrar samt Tobias och hans flickvän kom vid 17-tiden och då började vi med glögg och bl a mina snittar med ädelost/pepparkaka i. De blev faktiskt bättre än vad jag hade väntat mig! Sedan blev det förrätter – patéer och räkcocktail och så följde huvudrätten – potatisgratäng med stekt fläskfilé. Till efterrätt serverades kaffe med havredröm à la Marie.

Under tiden spelade småkronorna mot Finland och vann till slut matchen vilket betyder att de går direkt till semifinal! Kul!

Vi hann också med lite whiskey och Irish coffee innan det var dags att gå ut på gärdet för att skjuta raketer och fyrverkerier strax innan tolvslaget. Vår stora fyrverkeripjäs med 30 olika smällar visade sig dock inte fungera som den tänkt – i början sköt den effekterna åt fel håll (mot oss) innan den helt slutade efter kanske bara 10 smällar … Som tur var hade Tobias köpt med sig raketer och andra skott, så vi fyrade av dem. När vi skulle gå in igen såg vi att vår stora pjäs stod i brand ute på gärdet – det hade alltså fortsatt pyra inuti den och nu brann väl krutet till de resterande 20 smällarna upp!

Väl inne i värmen igen drack vi skumpa och önskade varandra Gott Nytt År innan vi åt den Erikssonska traditionella tyska fruktsalladen med vispad grädde – mums! 🙂

Nu är vi alltså inne på 10-talet!