Fredag

I dag skulle jag inte börja förrän kl 12, men eftersom det var luciafika på jobbet så åkte jag dit till kl 9 för att dricka glögg och äta lussebulle och pepparkaka.

När jag höll på att skriva tidrapporter kom trafikledningen och frågade om jag kunde köra en extratur från ABB Arena till en skola, eftersom den buss som var planerad på körningen blev sen och skulle inte hinna dit i tid. Visst kunde jag det, så jag åkte iväg och körde den turen. Sedan åt jag lunch på jobbet och så var det dags för skolkörningar på eftermiddagen. Först ”förstärkningsbuss” på en hemtur från en skola utanför Västerås för att avlasta/förkorta turen för den ordinarie bussen så att den hinner med att köra en extratur från en annan skola där det behövs stor buss. Efter det var det dags för ordinarie hemtur på skollinjen i Västerås utkant samt en tur som vi kör åt VL utanför Västerås. Sedan följde ytterligare två ordinarie hemturer. Jag tvättade och städade ur bussen mellan dessa turer eftersom jag skulle köra beställning på kvällen.

Kl 17 hämtade jag en grupp i Västerås som skulle till Chinateatern i Stockholm för att se musikalen ”Hairspray”. Den värsta fredagstrafiken var över när vi kom till Stockholm och det gick lätt att ta sig in till Berzelii Park där jag släppte gruppen. Sedan åkte jag ner till en pizzeria i Värtahamnen för att äta mat och där kollade jag på andra halvan av innebandydamernas semifinal mot Finland, som Sverige vann med 10-2.

Sen satt jag i bussen och lyssnade på radio i nån timme innan det var dags att åka tillbaka för att hämta gruppen igen och så bar det iväg hemåt.