Onsdag

Idag började jag med att köra Viking Line-anslutning från Köping till Västerås via Hallstahammar. Fick med mig en grupp på 10 personer från Köping och i Hallstahammar var det ingen som klev på. När jag lämnat de vid busstationen i Västerås för byte till den ordinarie Viking-bussen var det dags att köra eftermiddagsturerna på skollinjen i Västerås utkant. Efter det tvättade jag av bussen utvändigt eftersom jag kört på ett par grusvägar under skolkörningen och dammsög ur den värsta leran inne i bussen.

Sedan var det dags för en beställningstur. Jag fick med mig en ”praktikant” – en kille som precis tagit sitt busskörkort och vill följa med och lära sig vad det innebär att köra turistbuss. Vi styrde kosan ner mot Skavsta för att hämta 12 st spanjorer (eller snarare kanske kataloner) – 2 lärare och 10 gymnasieelever, som ska tillbringa några dagar här i Västerås tillsammans med elever på en av våra gymnasieskolor – ett slags studentutbyte.

Det var riktigt disigt och dimmigt på vägen ner mot Skavsta och efter Eskilstuna är ju vägen inte heller så värst bra, så vi tog det ganska lugnt och försiktigt. Väl därnere fikade vi i väntan på att flyget från Barcelona skulle landa och sedan tog det ett bra tag innan gruppen kom ut. De ville också växla pengar och få någonting i sig innan vi kunde åka hemåt. Då den här körningen skulle dra ut på tiden,  så jag ringde till vår jour och meddelade att de fick ringa någon annan för att köra morgonturen på skollinjen utanför Enköping som jag var planerad på i morgon bitti, eftersom jag inte skulle hinna få erforderlig dygnsvila annars.

På väg hem var det lika disigt och dimmigt och på ett ställe stod en flock rådjur på vägen och det tyckte spanjorerna var riktigt roligt att få se.

Väl hemma vid garaget var det städning och tvättning som stod på schemat och vi hade turen att komma en kvart före två andra bussar så vi slapp köa för att komma in i tvätthallen 🙂